varanelio

Muita asioita

Mihin voin tarvita varastotilaa?

Tarvetta ylimääräiselle varastotilalle saattaa tulla, jos...

...Kotonasi joudutaan tekemään yllättävä remontti esimerkiksi vesivahingon sattuessa, ja jaloissa pyörivät tavarat täytyisi saada muutamaksi kuukaudeksi hyvään talteen suojaan remonttipölyltä.

...Myyt vanhan asuntosi, alat rakentaa uutta ja vuokraat siksi aikaa pienemmän väliaikaisasunnon, johon ei irtaimistosi mahdu.

...Sinulla on liian vähän säilytystilaa kotona esimerkiksi kausitavaroille kuten ulkokalusteille, moottoripyörälle tai lasketteluvälineille.

...Joudut tilapäisesti muuttamaan esimerkiksi ulkomaille töihin tai opiskelemaan ja joudut irtisanomaan asuntosi siksi aikaa.

Varastointi- ja pakkausohjeita

Vuokravarastomme on lämmin siisti ja kuiva. Siellä irtaimistosi pysyy kunnossa. Kylmissä tiloissa kosteus saattaa pilata irtaimistosi jo muutamassa kuukaudessa. Unohda siis autotalli ja vuokraa oma varastosi edullisesti meiltä!

Missä tahansa tavaroitasi säilytät, muista suojata ne myös tuhohyönteisiltä. Vaatteet ja muut tekstiilit kannattaa puhdistaa huolellisesti, pakata ilmatiiviisti omiin pusseihinsa ja käyttää varmuuden vuoksi esimerkiksi Raidin koikuulaa tai muuta vastaavaa tekstiileille soveltuvaa torjunta-ainetta. Lisätietoja tuholaisista ja tuholaistorjunnasta löytyy internetistä (esimerkiksi www.raid.fi tai www.hyonteismaailma.fi).

Käytä oikean kokoisia laatikoita ja täytä ne järkevästi. Pakkaa painavat esineet pieniin laatikoihin, että niiden siirtely on helpompaa. Älä jätä laatikoita vajaiksi tilan säästämisen vuoksi. Älä myöskään täytä laatikoita liian täyteen. Liian täydet tai epätasapainoisesti täytetyt laatikot saattavat kallistua ja jopa kaatua. Kirjaa laatikoiden kylkeen, minkälaista tavaraa siellä on, niin etsiminen helpottuu, kun jokin on hukassa. Suojaa särkymisvaarassa olevat tavarat kuplamuovilla ja vuoraa laatikon reunat sekä pohja pehmusteella ennen tavaroiden laatikkoon laittoa. Muista merkitä myös särkyvää tavaraa sisältävät laatikot erikseen, että huomaat noudattaa varovaisuutta niitä käsitellessäsi.

Muista, että jääkaappi tai pakastin täytyy olla täysin kuiva ja ovi tulee jättää raolleen. Huonekalut olisi hyvä asettaa lattialle pahvi- tai muovimaton päälle. Sohvat ja sängyt kannattaa nostaa pystyyn. Muista suojata huonekalut ja patjat kevyellä pölysuojalla.

Pakkaa huonekalut ja laatikot varastoon järkevästi. Jätä itsellesi kulkutilaa, mikäli käytät varastoa usein. Jätä ovensuuhun laatikot, joista todennäköisimmin seuraavaksi tulet tavaraa tarvitsemaan. Hyödynnä koko varastokopin korkeus. Jätä hieman ilmatilaa tavaroiden ympärille.